22 ian. 2010

Turte digestive



Ingrediente:
  • 150 gr faina integrala
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1-2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • optional: coaja de la o lamaie
  • 1/2-1 cana de ovaz (dupa gust)
  • apa calduta cat cuprinde (1/2-1 cana)
Amestecati toate ingredientele uscate intr-un castron incapator.

Adaugati apa si uleiul de masline si framantati cat sa se omogenizeze toate ingredientele intr-un aluat moale, dar nelipicios. Nu faceti un aluat tare, ci doar cat sa se poata intinda usor.

Intindeti aluatul intr-o foaie de 5 mm grosime si decupati in forma dorita. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Optional: Ungeti fiecare bucata cu putin ulei de masline si presarati sare peste.
Coaceti la foc mediu 15-20 de minute; atentie sa nu le tineti prea mult ca sa nu se intareasca.


Sunt grozave ca inlocuitor pentru chipsuri, biscuiti sau felii de paine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu